81,4% van de klanten wil afvallen!

Afvallen en het realiseren van gedragsverandering zijn slechts twee van de primaire doelen waar leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en personal trainers mee te maken krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van EFAA/Nieuwe Gezondheid uit Weert. Bij maar liefst 81,4 procent van de ondervraagde leefstijlcoaches, gewichtsconsulenten en personal trainers kloppen de klanten aan om gewicht te verliezen.

Het realiseren van gedragsverandering komt op de tweede plaats met 67,4 procent. Gedragsverandering speelt in belangrijke rol in het verbeteren van leefstijlfactoren om zo te komen tot een gezondere leefstijl. Naast gedragsverandering en afvallen zijn Gezondheid (65,1 procent) en In beweging komen (44,2 procent) twee andere primaire doelen die vaak voorkomen.

Het realiseren van veranderingen in de leefstijl is iets wat deze vier doelen gemeen hebben. Dit is ook wel nodig, gezien het feit, waar het RIVM onlangs over publiceerde, dat de laatste 4 generaties steeds ongezonder worden.
Om begeleiding op deze gebieden te verbeteren en deze doelen effectiever aan te pakken heeft EFAA/Nieuwe Gezondheid, op basis van de WHO beweeg- en preventie richtlijn en de Gezondheidsraad voedingsrichtlijn, een leefstijl gericht overgewicht preventie programma ontwikkeld, genaamd ‘Leefstijl- en afslank Challenge’ (zie www.fitcoach.nl en www.nieuwe-gezondheid.nl).

Voor meer informatie betreffende het onderzoek, neem contact op met Nick Karreman, n.karreman@hotmail.com

Voor meer informatie over het overgewicht preventie programma mail naar info@nieuwegezondheid.nl