SEMINAR

In een uur tijd geven we je aan de hand van praktijkvoorbeelden bijvoorbeeld antwoord op de vraag hoe het komt dat doelen bereiken nog niet zo gemakkelijk is. Natuurlijk besteden we daarbij vooral tijd aan hoe je hier wel effectief mee aan de slag kan.

Seminar in het kort

In onze seminars geven we je een flinke dosis inzichten mee over gedrag en motivatie. Het is een laagdrempelige manier om geïnspireerd te raken en bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een teamdag met je collega's of een grote groep. Door onze jarenlange ervaring hebben we genoeg voorbeelden uit het werkveld die tot de verbeelding spreken. We zorgen er altijd voor dat je voldoende inspiratie krijgt om morgen al zaken anders te doen.

Vertel ons je uitdaging en wij creëren een zo passend mogelijke bijeenkomst waar je direct de vruchten van kan plukken. Hieronder een voorbeeld van twee onderwerpen.

Gedragsverandering begeleiden

Gedrag is heel complex. En gedrag veranderen is zo mogelijk nog complexer! Gedrag bestaat uit waarneembare, niet waarneembare en onbewuste handelingen. Als je een doelstelling formuleert dan weet je waar je uit wilt komen, maar dat is voor lang niet iedereen gemakkelijk. Op weg naar het doel zijn er namelijk allerlei factoren die beïnvloedend werken en helaas is die invloed lang niet altijd positief. Het gevolg is vaak dat mensen hun doelstellingen niet halen. Als leefstijlprofessional begeleidt je ook dit proces en dan is het heel relevant om enige basiskennis te hebben over gedragsverandering.

Motiveren kan je leren!

Mensen motiveren is in zichzelf niet moeilijk. Dingen doen die er voor zorgen dat mensen zichzelf gaan motiveren is al een stuk lastiger. Onderzoek toont aan dat 'intrinsieke motivatie' mensen helpt om ook op de lange termijn hun doelen te halen en te behouden. Alleen maar vertellen waarom iets zou moeten of hoe het moet helpt niet. Maar wat kan jij nu doen om die intrinsieke motivatie aan te wakkeren, te prikkelen? Welke vragen of acties helpen wel en welke absoluut niet? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geven we je daarover graag een aantal inzichten waardoor je morgen al heel anders naar je werk kijkt!

ONDERWERPEN:

  • Gedragsverandering begeleiden
  • Motiveren kan je leren!
  • Maatwerk

 

PRAKTISCH:

60 minuten en geen maximum aantal deelnemers

Vragen over een seminar?

Neem gerust contact
met ons op!

Eén tip per tien minuten. Na een seminar doe je minimaal zes dingen beter dan gisteren