Trainingen

Wordt expert in het begeleiden van gedragsverandering en het motiveren van je klanten!
In onze trainingen leren we je alles over het onderwerp waarvoor je kiest. Je vergroot niet alleen je kennis, maar ook je vaardigheden worden stukken beter.

Trainingen in het kort

Als je echt expert wilt worden in het begeleiden van gedragsverandering en het motiveren van jouw klanten dan kan je daar bij ons intensieve training in volgen. In de trainingen behandelen we achtergrondkennis en oefenen we uitgebreid met vaardigheden. Je leert dus niet alleen goed begrijpen hoe het zit met gedrag, maar je leert ook hoe je mensen op weg naar hun doelen op een kundige manier kan begeleiden. De trainingen zijn praktijkgericht en in feite kan iedereen met veel nieuwsgierigheid naar deze onderwerpen met ons meedoen.

Gedragsverandering begeleiden

Gedrag is heel complex. En gedrag veranderen is zo mogelijk nog complexer! Gedrag bestaat uit waarneembare, niet waarneembare en onbewuste handelingen. Als je een doelstelling formuleert dan weet je waar je uit wilt komen, maar dat is voor lang niet iedereen gemakkelijk. Op weg naar het doel zijn er namelijk allerlei factoren die beïnvloedend werken en helaas is die invloed lang niet altijd positief. Het gevolg is vaak dat mensen hun doelstellingen niet halen. Als leefstijlprofessional begeleidt je ook dit proces.

Effectief doelen stellen

Een doel bedenken is snel voor elkaar. En het doel opschrijven is ook zo gepiept. Een doel halen is een heel ander verhaal! Over doelen stellen valt ontzettend veel te leren. In deze training gaan we uitgebreid in op verschillende soorten doelen en leggen we bijvoorbeeld uit waarom het veel verstandiger is om ontwikkeldoelen te stellen en geen prestatiedoelen. We gaan ook aan de slag met een aantal tools die heel behulpzaam zijn in het beschrijven van effectieve doelen. In deze training zal je ongetwijfeld merken dat je vooral dingen moet afleren en nieuwe wegen moet bewandelen om mensen echt te helpen bij het stellen van de juiste doelen.

Motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering is een methode die tot doel heeft om gedragsverandering bij mensen op gang te brengen. De methode bestaat uit een aantal fases. In de eerste fase staat het ontwikkelen van de motivatie van klanten om te veranderen centraal. De tweede fase richt zich op het vergroten van de betrokkenheid bij veranderingen en op het maken van een realistisch plan om de verandering te realiseren. In deze training gaan we in op alle fases van motiverende gespreksvoering en oefenen we per fase met een aantal technieken uit deze methode. Na de training kan jij deze methode toepassen in je dagelijkse werk.

Oplossingsgerichte gespreksvoering

Van denken in ‘problemen’ krijgen de meeste mensen geen energie. Toch zijn de meeste mensen geneigd juist dat te doen. Problemen oplossingsgericht benaderen is een manier die niet alleen heel leuk is in de uitvoering, maar ook sneller leidt tot resultaten. Deze methode helpt mensen om verder te kijken dan het concrete probleem door meer stil te staan bij wat er wél lukt en hoe dit is uit te breiden. Als je deze methode goed beheerst dan ben je in staat om de intrinsieke motivatie van mensen echt te verhelderen. En dat is precies wat we nastreven in deze training! Je leert de methode goed kennen en oefent uitgebreid met een aantal vaardigheden die je in de praktijk kan inzetten.

ONDERWERPEN:

  • Gedragsverandering begeleiden
  • Effectief doelen stellen
  • Motiverende gespreksvoering
  • Oplossingsgerichte gespreksvoering
  • Progressiegerichte coaching
  • Maatwerk

 

PRAKTISCH:

Gemiddeld moet je rekening houden met vier dagdelen van ieder drie uur. Kijk voor de duur per training onder 'meer informatie'.

Een training gaat door met minimaal 4 en maximaal 12 personen

Als je als individu meedoet is de investering gemiddeld €435,-

Voor teams bedraagt de investering gemiddeld € 3.480,-

Vragen over een training?

Neem gerust contact
met ons op!

Als je vooruit wilt moet je weten wat je tegenhoudt