Workshops

Verbeter je vaardigheden in een van onze workshops!
In 2,5 uur leer je de essentie van de onderwerpen die hieronder staan beschreven.

Workshops in het kort

Er is geen laagdrempeliger manier om een flinke dosis inzichten mee te krijgen dan via een workshop. Naast inzichten oefenen we in iedere workshop met een aantal technieken zodat je vanaf morgen al dingen anders kan doen. Als je echt expert wilt worden in een van de onderwerpen dan kan je na een workshop altijd nog een intensievere vervolgtraining doen. De workshops bestaan vaak uit een deel van de trainingen waardoor ze perfect aansluiten. Een workshop is dus een gemakkelijke manier om te ontdekken of je meer wilt leren. De workshops zijn altijd praktijkgericht en in feite kan iedereen met veel nieuwsgierigheid naar deze onderwerpen met ons meedoen.

Gedragsverandering begeleiden

Gedrag is heel complex. En gedrag veranderen is zo mogelijk nog complexer! Gedrag bestaat uit waarneembare, niet waarneembare en onbewuste handelingen. Als je een doelstelling formuleert dan weet je waar je uit wilt komen, maar dat is voor lang niet iedereen gemakkelijk. Op weg naar het doel zijn er namelijk allerlei factoren die beïnvloedend werken en helaas is die invloed lang niet altijd positief. Het gevolg is vaak dat mensen hun doelstellingen niet halen. Als leefstijlprofessional begeleidt je ook dit proces.

Effectief doelen stellen

Een doel bedenken is snel voor elkaar. En het doel opschrijven is ook zo gepiept. Een doel halen is een heel ander verhaal! Over doelen stellen valt ontzettend veel te leren. In deze workshop gaan we in op verschillende soorten doelen en leggen we bijvoorbeeld uit waarom het veel verstandiger is om ontwikkeldoelen te stellen en geen prestatiedoelen.

Kennismaken met motiverende gespreksvoering

Motiverende gespreksvoering is een methode die tot doel heeft om gedragsverandering bij mensen op gang te brengen. De methode bestaat uit een aantal fases. In de eerste fase staat het ontwikkelen van de motivatie van klanten om te veranderen centraal. De tweede fase richt zich op het vergroten van de betrokkenheid bij veranderingen en op het maken van een realistisch plan om de verandering te realiseren.

Kennismaken met oplossingsgerichte gespreksvoering

Van denken in ‘problemen’ krijgen de meeste mensen geen energie. Toch zijn de meeste mensen geneigd juist dat te doen. Problemen oplossingsgericht benaderen is een manier die niet alleen heel plezierig is in de uitvoering, maar ook sneller leidt tot resultaten. Deze methode helpt mensen om verder te kijken dan het concrete probleem door meer stil te staan bij wat er wél lukt en hoe dit is uit te breiden. Het is bij uitstek een methode die mensen helpt om dichterbij hun intrinsieke motivatie te komen.

Het intakegesprek

Ieder leefstijltraject begint als het goed is met een kennismakingsgesprek of intake. In dit gesprek is het belangrijk om elkaar te leren kennen. Maar het is vooral van belang om helderheid te krijgen over de wensen en de motivatie. Wat wil iemand bereiken en wat heeft iemand nodig om daar te komen? Een intakegesprek zou geen standaard formulier moeten zijn, maar een gesprek dat antwoord geeft op al deze vragen.

ONDERWERPEN:

  • Gedragsverandering begeleiden
  • Effectief doelen stellen
  • Kennismaken met motiverende gespreksvoering
  • Kennismaken met oplossingsgerichte gespreksvoering
  • Kennismaken met progressiegerichte coaching
  • Maatwerk

 

PRAKTISCH:

Een workshop duurt 3 uur

Een workshop gaat door met minimaal 4 en maximaal 12 personen

Als je als individu meedoet is de investering €145,-

Voor teams bedraagt de investering € 870,-

 

Vragen over een workshop?

Neem gerust contact
met ons op!

Gedrag is om een reden ontstaan. Het kan dus ook om een reden weer veranderen